Albire Dentară

Image
Albire Dentară

Albire Dentară

Albirea dentară este procedura prin care se realizează o albire a suprafeței dinților naturali. Tratamentul profesionist, realizat în cabinetul dentar, este personalizat și are ca efect o albire mai profundă, uniformă și de durată.

Ce condiții trebuie să îndeplinească pacientul care alege tratamentul de albire dentară?

 • Să aibă o dantură matură. Procedura se aplică persoanelor care au 18 ani.
 • Să aibă dinții naturali. Nu se albesc nici fațetele, nici coronițele.
 • Dantura, mucoasa bucală și gingiile trebuie să fie perfect sănătoase.
 • Pacientul să nu fie sensibil sau alergic la substanțele utilizate.
 • Motivația vine din dorința de a da un boost de frumusețe danturii.

Așa cum diferă culoarea pielii de la o persoană la alta, ne naștem și cu nuanțe diferite de culoare a dinților. O soluție rapidă și eficientă pentru o dantură de un alb luminos, sănătoasă, este albirea dentară.

 • 1

  De ce se pătează dinții? Consumul de cafea, de tutun, alcool, băuturi colorate și mâncăruri pe bază de ciocolată, tomate, carne roșie, sos de soia, oțet balsamic, afine, sfeclă roșie etc. le modifică nuanța. Traume ale dinților, tratamente cu medicamente în copilărie, precum Tetraciclina, Miociclina, înaintarea în vârstă sau cauze genetice schimbă culoarea smalțului dintelui.

 • 2

  Care sunt etapele tratamentului de albire? Evaluarea prin control stomatologic și imagistic stabilește starea de sănătate a dinților și măsura în care tratamentul de albire este soluția necesară. Specialistul alege metoda optimă și nivelul de albire potrivit, apoi explică pacientului cum funcționează, cum să se pregătească și care sunt consecințele. Urmează tratamentul în sine.

 • 3

  Care sunt efectele? Albirea se vede în câteva ore și durează până la 1-2 ani. Dantura nu mai are aspect mat, neîngrijit, capătă strălucire și albire până la 10-15 nuanțe. Există și posibilitatea unei albiri repetate, dacă la câteva luni de la tratament efectul de albire scade în intensitate. Fațetele și coroanele din compozit, porțelan etc. nu se albesc, dar structura lor poate fi afectată de substanțele utilizate.

 • 4

  Cum trebuie îngrijită o dantură albită? Imediat după procedură porii microscopici ai smalțului sunt deschiși, iar substanțele cu, care intră în contact pătrund ușor în smalț și îl pătează. În primele 48 de ore este indicat să se evite fumatul, cafeaua, ciocolata, alimentele și băuturile colorate, pasta de dinți care nu este albă, apa de gură cu Clorhexidină. Se recomandă igiena riguroasă.

De ce să alegi tratamentul de albire în cabinetul BRAȘOVEANU DENT

Indiferent de câtă atenție acorzi sănătății și aspectului danturii tale, smalțul se subțiază în timp, iar dentina, care este galbenă, devine mai vizibilă. La BRAȘOVEANU DENT  personalizăm procedura de albire conform nevoilor tale, folosind tehnologie de ultimă generație. Produsul acționează asupra smalțului și a dentinei. Albirea îți conferă o stare de bine, îți îmbunătățește imaginea și încrederea în sine.