Chirurgie

Image
Chirurgie

Chirurgie

Bolile dento-parodontale care se complică și pun sănătatea pacientului în pericol, uneori chiar viața acestuia, pot fi tratate cu succes prin metode chirurgicale. Tehnologia de ultimă generație este folosită în chirurgia orală modernă pentru a reda pacientului zâmbetul sănătos.

Abordarea interdisciplinară a chirurgiei

 • Chirurgie cu endodonție, în tratarea complicațiilor cariilor dentare.
 • Chirugie cu implantologie, în regenerare osoasă, tehnica implantului dentar.
 • Chirurgie cu parodontologie pentru tratarea chirurgicală a bolii paradontale.
 • Chirurgie cu oncologie orală în diagnosticarea și tratarea cancerului oral.
 • Chirurgie orală cu estetică pentru îmbunătățirea aspectului danturii și al feței.

Indicațiile chirurgiei orale

 • 1

  Extracții dentare, de resturi radiculare. Dinții a căror funcționalitate și aspect sunt definitiv deteriorate, care au suferit infecții repetate, fracturi, nu mai pot fi restaurați și influențează stabilitatea și sănătatea dinților vecini, dinții de lapte care împiedică eruperea celor definitivi, măselele de minte apărute târziu, parțial ieșite prin gingie sau care nu au spațiu suficient de  dezvoltare, se vor extrage  prin metode chirurgicale, sub anestezie, cu suturarea țesuturilor. Extracția resturilor radiculare pregătește arcada pentru proteze mobile sau pentru soluția implantului unic, multiplu sau a punții pe implant.

 • 2

  Soluția implantului dentar. Edentiția poate fi rezolvată la pacienții peste 18 ani prin intermediul implantului dentar, o soluție pe termen lung, funcțională și estetică. Etapele chirurgicale presupun incizarea gingiei și inserarea implantului în os, apoi a capselor de vindecare. Tot prin proceduri chirurgicale se regenerează osul prin adiție osoasă, sinus lift, care asigură cantitatea de os suficientă pentru inserarea implantului. Liftingul direct prin osul alveolar și liftingul lateral, mai mult sau mai puțin sinusul maxilar, cu posibilitatea inserării implantului în aceeași intervenție sau cu o grefă minimă sau majoră de os.

 • 3

  Tehnici chirurgicale în paradontoză. Afectarea gingiei și a osului în boala paradontală se tratează prin tehnici chirurgicale: chiuretaj gingival, subgingival, remodelarea gingiei, plasmolifting. Prin chiuretaj se curăță profund, se îndepărtează tartrul și țesuturile inflamate, se sterilizează pungile parodontale. Țesutul gingival inflamat, crescut exagerat, se îndepărtează chirurgical. A-PRF (Plated Rich Fibrin) și I-PRF (Plated Rich Plasma) sunt tehnologii moderne pentru vindecare rapidă, non-alergice, folosesc plasma pacientului obținută prin centrifugarea sângelui, din care se separă membrane, trobocite, leucocite, care vor fi injectate în gingie pentru dezvoltare tisulară și osoasă orală.

 • 4

  Tratarea chirurgicală a pulpei dentare afectate. Complicațiile unei carii netratate la timp sau adecvat se rezolvă, în general, endodontic. În cazul canalelor obstrucționate în mod natural, deformate, a leziunilor periapicale masive, cu necroze apicale, tratamentele endodontice nu au succes, dar pot fi completate de proceduri chirurgicale. Pulpa dentară inflamată și țesutul osos proximal afectat se elimină prin rezecție apicală. Importantă în aceste situații este colaborarea dintre medicul stomatolog curent, endodont și chirurg. Pacientului i se explică  necesitatea adoptării planului de tratament personalizat menit să redea sănătatea orală.

Chirurgia orală BRAȘOVEANU DENT

Specialiștii BRAȘOVEANU DENT încearcă prin toate metodele să ajute fiecare pacient să își păstreze dinții naturali, sănătatea orală. Asigurăm un mediu steril, sigur, prietenos, cu evaluare clinică, imagistică și monitorizare post-operatorie. Soluțiile moderne de anestezie rediminuează durererea și asigură confortul pacientului în timpul procedurii și după, cu riscuri minime pentru sănătatea sa.