Implantologie

Image
Implantologie

Implantologie

Edentiția este una dintre problemele stomatologice majore, care impune soluții radicale. Implantul este un dinte artificial cu rădăcină cu tot introdus printr-o manevră chirurgicală în osul maxilarului. Este o soluție revoluționară care înlocuiește pe viață unul sau mai mulți dinți lipsă, schimbând viața pacientului.

Din ce este alcătuit un implant

  • Este un aparat medical cu structură complexă.
  • Șurub din titaniu sau aluminiu introdus în os.
  • Capsă care protejează temporar șurubul.
  • Bont proteic pe care se atașează coronița.
  • Coroniță care se fixează de șurub.

Ce este bine să știi despre implantul dentar

Implantul dentar este o investiție pe termen nelimitat care crește calitatea vieții și aduce un zâmbet sănătos. Procedeu tehnic de finețe, cu rată de succes ridicată, depinde de experiența specialistului, de calitatea materialelor utilizate.

  • 1

    Care sunt etapele? Examenul clinic și imagistic evaluează starea de sănătate. Unde este cazul, se realizează sinus lift și adiție de os, extracția resturilor radiculare, detartraj, tratarea altor afecțiuni dentare. Pe cale chirurgicală, se introduce implantul în osul maxilarului. După scoaterea firelor, se așteaptă vindecarea și osteointegrarea și la 3-6 luni se montează deasupra implantului, capsele de vindecare. La 1-2 săptamâni se introduce bontul, apoi se atașează coronița.

  • 2

    Ce tipuri de implant există? Implanturile se clasifică în funcție de poziție, materiale și tehnologia utilizată. Există implanturi endostale (fixate în os), subperiostale (fixate pe un schelet de  titan, pe os), zigomatice (fixate pe oasele zigomatice, aflate în pomeți). După numărul de elemente, este unic sau multiplu, poate fi și cu susținerea laterală sau bilaterală a protezei. Materialele folosite sunt titanul și zirconiul. Mărcile cu tehnologii moderne sunt: Zimmer, Bredent, Strautmann, Nobel, INNO, Megagen, Biocare.

  • 3

    Cum alegi implantul potrivit? Specialistul este singurul care poate să îți spună ce ți se  potrivește tehnico-clinic. Dacă osul maxilar sau mandibular este sănătos și are densitatea necesară, se potrivește implantul endostal. Dacă specialistul observă atrofia osoasă, indică implantul subperiostal sau zigomatic. Un alt criteriu este dat de caracteristicile de construcție a implantului: dispunerea și dimensiunea spirelor, puterea de penetrare a osului, stabilitate, puterea de ancorare, de osteointegrare, flexibilitate, rezistența etc.

  • 4

    Ce factori afectează implantul? Fumatul, alcoolul, igiena defectuoasă, unele boli sistemice, unele medicamente incetinesc vindecarea și osteointegrarea. Fumatul provoacă vasoconstricție, ceea ce duce la un aport scăzut de oxigen în zona implantului. Consumul de alcool deshidratează, provoacă vasodilatație, cheaguri de sânge, scade absorbția grăsimilor în sânge, vasele se blochează, iar osul pe care este fixat implantul se poate necroza. Igiena bucală defectuoasă formează placa bacteriană și tartru.

Ce oferă serviciu de implantologie de la BRAȘOVEANU DENT

Echipa multidisciplinară de specialiști de la Brașoveanu Dent vine în sprijinul nevoii fiecărui pacient candidat pentru implant. Experiența noastră în domeniu se măsoară în multitudinea de cazuri rezolvate cu succes, la pacienți de toate vârstele, compatibili cu procedura, în utilizarea cu precizie a tehnicilor moderne. Eliminăm anxietatea pacientului care se teme de durere, prin răbdare și atenție.